Plugins gebruiken

Introductie

Met plugins kunt u functionaliteit uitbreiden en toevoegen aan WordPress.

De kern van WordPress is ontworpen om klein en compact te zijn, voor maximale flexibiliteit en zo min mogelijk code. Plugins bieden aangepaste functies zodat iedere gebruiker zijn site aan kan passen naar zijn/haar wensen.

Voor instructies en informatie over het downloaden, installeren, upgraden, problemen oplossen en beheren van uw WordPress Plugins, zie Plugins Beheren. Als u uw eigen plugin wilt ontwikkelen, kunt u alle benodigdheden vinden in de Plugin Resources lijst.

Plugin Repositories

WordPress Plugins zijn beschikbaar van verschillende locaties. de officiële en meest populaire bron voor WordPress Plugins  is de WordPress.org repo.

Onthoud dat niet alle plugins in de WordPress Repository komen. Zoek op het internet naar “WordPress Plugin” en de zoektermen voor de functionaliteit die u zoekt. Wellicht vind u een plugin op een andere website.

Standaard Plugins

De volgende twee plugins zijn bijgeleverd met WordPress:

Akismet

Akismet controleert de reacties op uw site om te controleren of het spam is of niet. U kunt de afgevangen span zelf zien onder “beheer”, en verwijderd automatisch oude spam na 15 dagen.

Zie al de functies van Akismet hier: https://wordpress.org/plugins/akismet/\

Hello Dolly

Dit is niet zomaar een plugin. Het is een symbool van hoop en enthousiasme van een hele generatie in twee woorden, gezongen door louis armstrong. Hello, Dolly. Dit is ‘s werelds eerste officiële WordPress Plugin. Als deze geactiveerd word, ziet u willekeurige stukjes tekst uit het liedje “Hello, Dolly” in de rechter bovenhoek van uw Administration Panels op elke pagina.

Plugin ontwikkeling

voor informatie over het maken van uw eigen plugins, zie:

  • Een plugin schrijven
  • Plugin API
  • Plugin Resources