Het bewerken van product categorieën, tags en attributen

Product Categorieën

Vergelijkbaar met categorieën in je berichten op WordPress, kun je toevoegen, verwijderen en je product categorieën hier veranderen. Er zijn een aantal extra opties boven de normale categorie velden. U kunt ook een foto uploaden die kan worden geassocieerd met de categorie.

Categorieën worden beheerd via Product > Categorieën

Categorieën kunnen ook worden herschikt door te slepen – de bestelling wordt standaard gebruikt op de front-end als de categorieën zijn vermeld. Dit omvat zowel widgets als de view van de subcategorieën op productpagina’s.

Wanneer u een nieuw product via Producten wilt toevoegen, dan kunt en zult u in staat zijn om een nieuwe categorie te selecteren.

De taxonomie is product_cat.

Product Tags

Tags zijn, naast productcategorieën, een andere manier om producten te relateren aan elkaar. Tags toevoegen gaat eveneens hetzelfde als met de productcategorieën, en werken op dezelfde manier als wanneer u berichten tags toevoegt.

De taxonomie is product_tag.

Producten attributen

Attributen zijn stukjes gegevens die meer technische informatie kan toevoegen aan een product en gebruikers hepen door uw catalogus te verfijnen tijdens het browsen / zoeken.

Het creëren van een attribuut gebeurt op de zelfde wijze als een categorie.

Bovendien, attributen zijn een belangrijk onderdeel voor product variabelen.
Scenario

Stel dat u een kledingwinkel opent die alleen de laatste rage verkoopt. In dit geval wordt de hoogste categorieniveau hoogstwaarschijnlijk ‘Kleding’, waarin het meeste van uw catalogus zich in gaat bevinden.

U kunt heel gemakkelijk subcategorieën aanmaken in verschillende maten en kleuren, maar deze informatie is beter voor de attributen. Waarom? Omdat een gebruiker gelijktijdig attributen kan selecteren bij het verfijnen van hun zoektocht.

Attributen toevoegen aan uw winkel

Het opzetten van attributen zelf maakt gebruik van een interface waarmee u bekend mee bent. Het is aanbevolen dat u attributen opzet die u telkens weer gebruikt. Navigeer naar Producten > Attributen om het op te zetten.

Hier kunt u snel en eenvoudig attributen en voorwaarden toevoegen.

U hebt ook de mogelijkheid om attributen per product basis te creëren. Dit is handig voor als u extra informatie over een product dat waarschijnlijk niet wenden tot een ander weer te geven.
Sortering attributen

Attribuut termen kunnen worden besteld op naam, naam (nummeriek), term ID, of op basis van een aangepaste volgorde die u beslist (door te slepen en verplaatsen van de lijst wanneer je de termen aanpast).